За якістю експрес-доставки міжнародних відправлень EMS Укрпошта стала 2-гою в рейтингу PwC

07.12.2021

Укрпошта за підсумками третього кварталу 2021 року піднялася на 121 позицію (порівнючи з аналочічним періодом 2020 року)  і зайняла 2 місце серед 198 країн у світовому рейтингу PwC за якістю доставки міжнародних експрес-відправлень EMS.

Даний рейтинг формується на основі 114 показників по якості /швидкості доставки та виконання міжнародних ІТ-стандартів.

Національний поштовий оператор, зокрема, випередив  пошти Об’єднаних Арабських Еміратів (3 місце), Сінгапуру (20), Японії (34), Франції (56), Швейцарії (58), Бельгії (61), Великої Британії (64), Норвегії (72), США (88 позиція).

«За півтора року з моменту, коли Укрпошта почала надавати послуги EMS, оцінка PwC по якості та швидкості доставки ми перемістилися із другої сотні в рейтингу на 2 позицію незважаючи на запуск послуги у короновірусний період. Цей результат заслуга всього 65-тисячного колективу Укрпошти. А завдяки діджиталізації та автоматизації, яку ми впроваджуємо в Укрпошті, зокрема, початку роботи нової ERP-системи, багато процесів пришвидшуються, скорочується час на обробку інформації та синхронізацію передачі даних поштам-партнерам. І вже найближчим часом компанія перейде до повної діджиталізації та цифрового управління процесами, що покращить сервіс і якість доставки, зокрема, експрес-відправлень EMS», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Одним із найважливіших критеріїв, за якими оцінювалися пошти, - це якість доставки відправлень EMS. Цей показник  для імпорту в третьому кварталі 2021 року становив 99%. А також своєчасність обробки  експортних відправлень в Україні становить 97%. Також в рейтингу бралася до уваги своєчасність та коректність передачі інформації до пошт-партнерів – цей показник за рік (3 квартал 2021 р. до 3 кварталу 2020 р.) зріс на 10% і склав 95%.

Надіслати Укрпоштою EMS-відправлення можна у більш ніж 120 країн світу із 4000 автоматизованих відділень компанії. З кінця лютого оформити міжнародні експрес-відправлення EMS можна на сайті компанії через «Особистий кабінет» та API. Терміни доставки EMS-відправлень до 60 ключових країн оновлюються щомісяця на сайті компанії.

Відправлення EMS доставляють виключно авіашляхом й обробляють пріоритетно як в Україні, так і в країні призначення, тому середній загальний термін доставки для більшості країн становить 7–10 днів.

Нагадаємо, що Укрпошта також має програму чартерних вантажних рейсів із авіакомпанією WINDROSE Airlines з України до США з фіксованим графіком 2 рази на тиждень. Це дозволило Укрпошті перевозити 80-90% обсягів на прямих рейсах до Нью-Йорку і відмовитись від перевезення пасажирськими рейсами.

 

Довідково.

Укрпошта почала надавати послугу прискореної міжнародної поштової доставки EMS в Україні із 1 квітня 2020 року. Раніше цю послугу пропонувало українцям Державне підприємство спеціального зв’язку України (ДПСЗУ). Після приєднання Укрпошти до глобальної мережі прискореної доставки EMS Укрпошта знизила тарифи для відправлень вагою до 2 кг на 40% і для відправлень вагою до 10 кг – на 20%, аби вони були більш доступними для клієнтів.

EMS (Express Mail Service) — сервіс прискореної міжнародної доставки створений в 1989 році в рамках Всесвітнього поштового союзу (ВПС). Із 1998 року EMS керує міжнародний EMS Cooperative, який входить в структуру Міжнародного Бюро Всесвітнього Поштового Союзу. У кожній з країні-члені EMS доставку відправлень здійснюють, як правило, національні поштові оператори.

PwC (PricewaterhouseCoopers) проводить світовий рейтинг якості надання послуги доставки EMS та оцінює відповідність виконання призначеними операторами стандартів EMS і кожного кварталу PwC проводить виміри якості роботи. Зокрема, експорту, транспорту та ефективності доставки, а також якості системи стеження та кооперації з митницею, обслуговування клієнтів, якості інформації про послугу EMS.