Укрпошта показує рекордні показники по перевезенню імпорту: 28 млн посилок з початку року

03.12.2021

Національний поштовий оператор з початку року доставив з-за кордону 28 млн імпортних відправлень загальному масою 4,3 млн кг. Для порівняння, щоб доставити таку кількість посилок, знадобитися б 38  літаків "Мрія" (Ан-225), або 57 "Русланів", або  170 AirBus 330*.
Левова частка відправлень - це імпортні надходження з Китаю, які доставляються чартерними рейсами до транзитних Європейських країн для AliExpress,  та з Гонконгу на прямих бортах у партнерстві з WINDROSE для JOOM.

Рекордні обсяги імпортних відправлень - результат змін, які провела Укрпошта. Так. в поточному році Укрпошта запустила спеціальний спосіб  доставки з Китаю,  який передбачає трекінг навіть найменших і найдешевший замовлень. Саме тому цього року 90 % китайських відправлень можна було відстежити  по трекінг-номеру (аналогічний показник минулого року складав лише 45 %).

Ще один фактор, що вплинув на обсяги імпорту, - швидкість доставки: у партнерстві з поштою Латвії в пікові місяці Укрпошта отримує 20-тонні вантажівки 7 днів на тиждень.

Також Укрпошта отримує щотижневі прямі чартерні рейси WINDROSE з Гонконгу та обслуговує на транзиті пошти Молдови та Білорусії в рамках співпраці з маркетплейсом Joom.

 

*у поштових відправленнях по стандарту Всесвітнього поштового союзу рахується тільки фізична вага