Укрпошта спільно із Польщею та Литвою випустила поштовий блок до «400-річчя Хотинської битви»

02.09.2021

2 вересня Укрпошта ввела в обіг поштовий блок «400-річчя Хотинської битви» з маркою «Юзеф Брандт. Битва під Хотином (1867)».

Створений разом із поштовими адміністраціями Польщі та Литви, він присвячений битві між військами Речі Посполитої та Османської імперії біля Хотинської фортеці, у якій вирішальну роль відіграло українське козацтво під проводом гетьмана Петра Конашевича-Сагайдачного.

Спецпогашення спеціальними поштовими штемпелями «Перший день» відбуваються у Києві та Хотині.

На поштовому блоці  зображено фрагмент репродукції картини польського художника Юзефа Брандта «Битва під Хотином». В центрі картини – великий гетьман литовський Ян-Кароль Ходкевич, командувачі польської армії та Війська Запорізького. На конверті – репродукція гравюри українського живописця і графіка Яна Грейма «Хотинський замок».

Художнє оформлення блоку виконав  Ярослав Очендзан, який створює дизайн марок для пошти Польщі (Poczta Рolska).

Марка випущена номіналом W ($1,50), що відповідає тарифу на пересилання непріоритетного простого листа наземним транспортом до 50 г до іноземних держав.

Тираж блоку склав 20 000 примірників.

Довідково.

За роки незалежності України АТ «Укрпошта» здійснила понад 20 спільних випусків поштових марок із поштовими адміністраціями Польщі, Австрії, Болгарії, Білорусі, Румунії, Азербайджану, Марокко, Казахстану та інших.