Свідоцтво про народження через сервіс єМалятко: Укрпошта доставила перші 2 тис замовлень

09.08.2021

З моменту запуску послуги доставки свідоцтв про народження, замовлених через сервіс єМалятко, Укрпошта доставила оригінали майже 2 тисячам родин. За даними Міністерства Цифрової трансформації 45% батьків, які замовили свідоцтво про народження через єМалятко, скористалися доставкою від Укрпошти.

Найбільше поштову доставку свідоцтв замовляють у Київській (459 за липень), Харківській (181 за липень) та Дніпропетровській (125 за липень) області. П’ятірку лідерів закривають Львівська (110 за липень) та Одеська (94 за липень) області. Порівняно з червнем, в липні загальна кількість доставок зросла вдвічі.

«Враховуючи тенденції, ми очікуємо, що до кінця року обсяг доставок оригіналу свідоцтва про народження, замовленого через сервіс єМалятко, зросте до кількох тисяч на місяць. Ми хочемо, щоб все більше молодих українців відкривали для себе сучасну Укрпошту, яка може за 2-3 дні зібрати всі дані, оформити і доставити замовлення в кожен куточок країни», - прокоментувала заступник генерального директора Укрпошти з розвитку бізнесу Альона Стьопіна.

«Ціль Мінцифри – комфорт та безпека кожного українця з перших хвилин життя. Нашою комплексною послугою єМалятко всього за рік існування скористалися понад 160 тисяч українців. А відтепер завдяки співпраці з Укрпоштою молоді батьки отримали змогу отримати найважливішу послугу для немовляти повністю онлайн: без клопотів, зайвих нервів та жодного візиту до державних установ. Такими ж швидкими та комфортними стануть всі державні послуги», - зазначив Михайло Федоров -Віцепрем’єр-міністр — Міністр цифрової трансформації

Нагадаємо, щоб отримати свідоцтво, потрібно зареєструватися на порталі https://diia.gov.ua/services/yemalyatko та при замовленні обрати опцію «отримати поштою». Доставка свідоцтва про народження здійснюється послугою «Укрпошта Експрес». Оплатити доставку можна онлайн на сайті єМалятко або готівкою під час доставки.