Укрпошта оголосила тендери на будівництво сортувальних центрів у Львові та Івано-Франківську на $65 млн сумарно

03.06.2021

Укрпошта оголосила відбір підрядника на будівництво сортувальних центрів (складських комплексів) у Львові «HUB_Lviv» та Івано-Франківську «Depot_Ivano-Frankivsk» через систему електронних закупівель Рrozorro.

До участі запрошуються компанії з досвідом реалізації проектів із будівництва об’єктів нежитлового призначення. Подати комерційні пропозиції на торги можна до 27 червня включно.

Очікувана вартість будівництва «HUB_Lviv» складає $52 млн з ПДВ і «Depot_Ivano-Frankivsk» - $13 млн з ПДВ.

«Cьогодні оголосили ще два тендери на будівництво нових автоматизованих сортувальних хабів: у Львові - площею 8 га і в Івано-Франківську – розміром 3 га. Це перший крок у стратегічно важливому проекті, оскільки планується, що Львів не лише стане центром, який відповідатиме за логістику Західної України, але і буде сполучною ланкою із Європою. Оновлені сортувальні центри дозволять суттєво скоротити терміни доставки – той критерій, за яким якість роботи Укрпошти оцінюють наші клієнти. Традиційно тендери проходять на майданчику Рrozorro, і взяти в них участь можуть всі компанії, які відповідають заявленим критеріям», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Договори із Укрпоштою на будівництво сортувальних центрів у Львові та Івано-Франківську зможе укласти переможець тендеру, який запропонує найбільш економічно вигідну пропозицію.

Із переможцем торгів Укрпошта співпрацюватиме за одним з двох варіантів: в формі інвестиційного договору або в формі договорів оренди, з одночасним укладанням Договору купівлі-продажу нерухомого майна.

У разі якщо буде укладено інвестиційний договір – переможець здійснює проектування та будівництво, після чого вводить в експлуатацію та оформлює право власності на «HUB_Lviv» та «Depot_Ivano-Frankivsk» за АТ «Укрпошта». А національний поштовий оператор приймає об’єкт в експлуатацію та сплачує його вартість.

У випадку укладання договору купівлі-продажу та договору оренди спроєктовані та збудовані переможцем  сортувальні центри «HUB_Lviv» та «Depot_Ivano-Frankivsk» Укрпошта орендує, сплачуючи орендну плату, та викупає за ці об’єкти по договору купівлі-продажу з подальшим переоформленням права власності. 

Для участі в процедурі відбору учасники обов’язково повинні відповідати таким кваліфікаційним критеріям, як наявність джерел фінансування на суму не менше 100% очікуваної вартості, досвід у реалізації та завершенні проєктів з будівництва об’єктів нежитлового призначення, належним чином оформлене право власності/користування/оренди земельної ділянки до завершення якого залишилось не менше 10 років та зобов’язання, за якими виконуються належним чином і відсутні будь-які судові обтяження.

Крім того, земельна ділянка повинна розташовуватись у межах цих двох міст або на відстані не більше 15 км від межі населеного пункту із під’їзними шляхами з твердим покриттям.

Більше інформації про умови закупівлі за посиланнями:

  • Складський комплекс у Львові:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-06-02-012230-b

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-06-02-012164-b

  • Складський комплекс у Івано-Франківську:

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-06-02-012289-b

https://prozorro.gov.ua/tender/UA-2021-06-02-012264-b

Як раніше повідомлялося, Укрпошта вже розпочала проведення відбору підрядника на будівництво сортувального центру (складського комплексу) «HUB_KyivEast» і приймає документи для участі у цьому тендері до 6 червня.

Попередньо Укрпошта опрацювала пропозиції ринку для підготовки тендерної документації, що забезпечить відкриту міжнародну конкуренцію, рівні умови для всіх учасників, справедливість та прозорість процесу, вибір економічно найвигіднішої пропозиції.

Як повідомлялося, у рамках стратегії модернізації Укрпошта залучила близько 100 млн євро для будівництва автоматизованих сортувальних хабів, регіональних депо та закупівлі автомобілів для пересувних відділень. Зокрема, проєкт модернізації логістичної мережі оцінюється у 60 млн. євро. Відповідні угоди було укладено восени 2020 року за участі Укрпошти, Міністерства інфраструктури України та цих міжнародних фінансових установ. Проєкт модернізації логістичної мережі розроблений спільно Укрпоштою та PricewaterhouseCoopers (PwC) у 2019-2020 рр., в рамках якого буде зведено 7 автоматизованих сортувальних центрів та 62 напівавтоматизованих депо. Планується побудувати сортувальні центри за моделлю Build-to-Suit, а також придбати, змонтувати та ввести в експлуатацію сортувальне обладнання для цих об'єктів та автоматизації повного циклу проходження відправлень.