Укрпошта і Joom скоротили термін доставки товарів з Китаю покупцям в Україні

27.04.2021

Укрпошта і міжнародний мобільний маркетплейс Joom підвищили якість і швидкість доставки посилок в Україну, Молдову та Білорусь. Завдяки прямому регулярному сполученню  авіакомпанії WINDROSE Airlines за підтримки генерального агента-перевізника GLOBE AIR CARGO Україна терміни доставки відправлень між Китаєм та Україною скоротився до 14 днів.

Крім того, клієнти Укрпошти тепер можуть відслідковувати статус доставки абсолютно всіх своїх замовлень. Раніше Укрпошта і Joom домовилися про запуск спеціального способу доставки, де навіть найдешевший товар буде мати повне відстеження з моменту відправки з Гонконгу (де відбувається завантаження товарів, замовлених на Joom) до отримання його в будь-якому з близько 11 тисяч відділень Укрпошти. Клієнти можуть це зробити через мобільний додаток або чат-боти Укрпошти у Viber, Facebook, Telegram або на офіційному сайті компанії, а також «особистому кабінеті» на сайті Joom.

Крім обслуговування ринку України, проєкт з регулярним вантажним  рейсом також передбачає авіаперевезення міжнародної пошти, що пересилається транзитом через територію України та доставку в Білорусь і Молдову. Укрпошта виступає партнером із дистрибуції консолідованих партій замовлень Joom через  Міжнародний аеропорт «Бориспіль» як транзитний хаб.

«Товари з Joom українці тепер отримують ще швидше і надійніше, так як всі посилки доступні для відстеження. В кінці лютого Joom і Укрпошта прийняли рішення інвестувати в поліпшення сервісу доставки. За підтримки українського авіаперевізника WINDROSE Airlines та генерального агента-перевізника GLOBE AIR CARGO Україна були організовані прямі вантажні рейси. Завдяки цьому скоротилися терміни доставки 90% посилок: протягом 14 днів із моменту їх прибуття в Гонконг вони надходять у будь-який населений пункт України з урахуванням часу митного оформлення в обох країнах. А українські експортери отримали можливість вийти через Joom на світовий ринок, створивши на цьому маркетплейсі свої онлайн-магазини і продавати товари в країни Європи. Купуйте на Joom, а Укрпошта разом з партнерами подбають про швидку і надійну доставку в Україну», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

«За останні кілька місяців ситуація з доставкою в Україну істотно змінилася. По-перше, всі відправлення відслідковуються до відділення. Це поліпшення знизило загальна кількість недоставлених посилок до 0,3%. По-друге, терміни доставки знизилися не тільки на ділянці Гонконг-Київ, а й на останній милі - 70% посилок доставляється протягом 3 днів з моменту реєстрації відправлень Укрпоштою в Києві до відділення одержувача. Ми сподіваємося, що наших користувачів порадує якість і терміни доставки, і вони будуть отримувати більше задоволення від покупок», - зазначив СOO Joom Logistics Дмитро Чернишов.

Нагадаємо, що Укрпошта також має програму вантажних рейсів із авіакомпанією WINDROSE Airlines з України до США і доставляє прямими рейсами товари українського малого та середнього бізнесу.

Як повідомлялося, Укрпошта розпочала співпрацю з Joom 3 роки тому. Зараз Joom активно залучає українських продавців: для них відкрита можливість створювати свої магазини на Joom і продавати товари в країни Європи. Цей мобільний маркетплейс є однією з найпопулярніших майданчиків для покупки товарів онлайн. Аудиторія Joom перевищує 400 мільйонів користувачів по всьому світу.