Відправляти за кордон Укрпоштою: на які терміни доставки розраховувати?

12.04.2021

За перший квартал 2021 року терміни доставки більшості міжнародних відправлень Укрпошти вже відновились. Традиційно, на 30 найпопулярніших країн для українського експорту, серед яких США, Великобританія, Німеччина припадає 94% загальної кількості відправлень. Термін доставки для майже 51% відправлень до країн з цього переліку складає 7 днів з моменту здачі відправлення на будь-якому відділенні Укрпошти до обробки в країні призначення, враховуючи митне оформлення в Україні та транспортування. 84% міжнародних відправлень Укрпошта надсилає у терміни від 3 до 14 днів. Для зручності клієнтів Укрпошта оприлюднює терміни доставки до найпопулярніших 30 країн світу щомісячно. Ознайомитись з термінами доставки за березень можна на сайті компанії.

У 2021 році найпопулярнішою є послуга доставки дрібних пакетів. Найпопулярніші країни доставки США (80% дрібних пакетів доставляються у термін до 7 днів), Великобританія (44% дрібних пакетів доставляються до 7 днів), Німеччина (40% у термін до 7 днів), Франція (72% у термін до 7 днів) та Польща (68% у термін до 7 днів).

«Під час пандемії головною задачею для нашої команди було збереження можливості експорту для українських підприємців. Саме тому за рік ми повністю перебудували нашу логістику, щоб регулярно доставляти відправлення у найпопулярніші країни. За рік карантину ми доставили 4 млн кг експортних відправлень, що на 32% більше ніж минулого року. Це понад 300 млн доларів, якщо оцінювати їхню вартість. Тому на початку 2021 року ми працювали над другою задачею – збереженням термінів доставки. Останні 3 місяці більшість пошт світу відновили свою роботу і поштові відправлення починають курсувати світом як і раніше, що дозволяє нам знову говорити про вчасну доставку. Для Укрпошти, як лідера міжнародних відправлень, важливо, щоб українські експортери мали всі можливості для безпервного ведення бізнесу. Тому зі свого боку ми забезпечуємо кращі умови та відкрито говоримо про свої терміни доставки, які оновлюємо щомісяця», - зазначила Юлія Павленко, директор департаменту міжнародних операцій Укрпошти.

Нагадаємо, з травня 2018 року клієнти Укрпошти при умові використання «особистого кабінету», API, та мобільного застосунку можуть накопичувати знижки від 3% до 15% за кількість відправлених за кордон дрібних пакетів.