За рік карантину українці замовили ліки з доставкою Укрпоштою на майже 100 млн грн

24.03.2021

Рік тому Укрпошта розпочала доставку ліків у всі населені пункти України. За цей період національний поштовий оператор доставив близько 260 тис. посилок з лікарськими засобами, вітамінами, медичною технікою та засобами гігієни на загальну суму майже 100 млн грн.

У березні 2020 року Укрпошта запустила доставку ліків з аптек в усі куточки України. Таке партнерство стало можливим після прийняття Урядом відповідної постанови про доставку ліків у період карантину поштовими операторами. Окрім того, у вересні 2020 року Верховна Рада України ухвалила законопроєкт №3615-1, який унормовує продаж ліків через інтернет та залучення до процесу доставки замовлень операторів поштового зв’язку.

За рік співпраці з аптеками та фармацевтичними компаніями через Укрпошту українці замовили близько 260 тисяч посилок з лікарськими засобами на майже 100 млн грн (сума оголошеної вартості всіх посилок).

Сьогодні українці мають змогу замовити доставку ліків з понад 60 аптек та аптечних мереж по всій Україні. Така кількість партнерів дає змогу купувати потрібні лікарські засоби в тих аптеках та аптечних мережах, що пропонують найбільш привабливі ціни, а не обмежуватися найближчим чи єдиним аптечним закладом. Окрім того, це справжній порятунок для жителів невеличких селищ та сіл, де взагалі немає аптек. Так, кількість відправлень з ліками до сіл через Укрпошту протягом року склала 70%. Повний перелік аптек, що долучилися до програми, можна переглянути на сайті Укрпошти.

Послуга з доставки відправлень з ліками та лікарськими засобами була актуальною в часи жорсткого локдауну та має великий попит і сьогодні. Лише у лютому національний поштовий оператор доставив близько 30 тис. посилок з лікарськими засобами. Якщо в період жорсткого локдауну українці замовляли переважно маски, одноразові рукавички, парацетамол та противірусні препарати, то після його закінчення найчастіше замовляють препарати для лікування серцево-судинної системи, шлунково-кишкового тракту, а також гормональні, знеболюючі, заспокійливі лікарські засоби, а в період застуд – противірусні засоби.

Доставку ліків можна замовити по передоплаті або скористатися послугою післяплати. Окрім того, клієнти можуть отримати посилки як на відділеннях Укрпошти, так і замовивши адресну доставку до дверей. Терміни доставки відповідають нормам експрес-відправлень: до 2-х днів у межах обласного центру, області й між обласними центрами, та від 3-х днів – у межах України.