Укрпошта оголошує пошук партнера для будівництва першого автоматизованого сортувального центру

01.02.2021

Національний поштовий оператор почав пошук партнера, з яким буде укладено договір оренди першого сучасного сортувального центру під Києвом.

«Проєкт із модернізації логістичної мережі Укрпошти нарешті отримує фізичні обриси і чіткі дедлайни. Першою ластівкою її великої реорганізації та автоматизації сортування посилок стане зведення сортувального центру на лівому березі Києва. І нам для цього потрібен надійний партнер. Для забезпечення прозорого та ефективного використання коштів компанію-партнера будемо обирати на Prozorro. Хоча закон про закупівлі не передбачає проведення саме цих  торгів на майданчику. Зараз проводимо дослідження ринку, аби сформулювати чіткі вимоги і погодити усі технічні деталі перед запуском тендеру. Запрошуємо до участі усіх потенційних партнерів, які мають досвід реалізації таких масштабних проєктів та бажання долучитися до першого за 40 років будівництва в Укрпошті”, - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Для проведення попереднього аналізу ринку Укрпошта розглядатиме пропозиції лише тих учасників, які відповідатимуть базовим кваліфікаційним критеріям. Зокрема, матимуть джерела фінансування на суму не менше 10 млн. доларів США без ПДВ. А також земельну ділянку на відстані не більше 20 км від межі Києва площею не менше 8 га, що має будь-яке призначення, окрім сільськогосподарського чи рекреаційного та не знаходитися в санітарній зоні й не має будь-яких судових обтяжень.

Більш детально ознайомитися з кваліфікаційними критеріями, проектом технічного завдання і договору та іншою тендерною документацією можна тут: https://bit.ly/36njDLE

Для швидкого опрацювання пропозицій ринку створено відкритий реєстр питань та відповідей учасників щодо документації та процесу майбутнього тендеру Укрпошти:

https://bit.ly/3osjQmU

Результатом опрацювання пропозицій ринку стане пакет тендерної документації, який забезпечить відкриту міжнародну конкуренцію, рівні умови для всіх учасників, справедливість та прозорість процесу, вибір економічно найвигіднішої пропозиції.

Наступним етапом опрацювання пропозицій буде зустріч із учасниками ринку, які відповідають базовим кваліфікаційним критеріям.

Компанії, що бажають взяти участь у закупівлі, можуть отримати додаткову інформацію по e-mail: [email protected] та [email protected]. На цю ж адресу до 19 лютого не пізніше 18.00 (GMT +2) вони мають надіслати свої бюджетні техніко-комерційні пропозиції.

Як повідомлялося, у рамках стратегії модернізації Укрпошта залучила близько 100 млн євро для будівництва автоматизованих сортувальних хабів, регіональних депо та закупівлі автомобілів для пересувних відділень. Зокрема, проєкт модернізації логістичної мережі оцінюється у 60 млн. євро. Відповідні угоди було укладено восени 2020 року за участі Укрпошти, Міністерства інфраструктури України та цих міжнародних фінансових установ. Проєкт модернізації логістичної мережі розроблений спільно Укрпоштою та PricewaterhouseCoopers (PwC) у 2019-2020 рр., в рамках якого буде зведено 7 автоматизованих сортувальних центрів та 62 напівавтоматизованих депо. Планується побудувати сортувальні центри за моделлю Build-to-Suit, а також придбати, змонтувати та ввести в експлуатацію сортувальне обладнання для цих об'єктів.