Укрпошта відправила до США у листопаді понад 120 тонн експорту в рамках чартерної програми з Windrose Airlines

24.11.2020

Укрпошта у партнерстві з авіакомпанією Windrose Airlines з початку листопада в рамках нової чартерної програми здійснила вже 4 прямих рейси до США та доставила більше 120  тонн експортних відправлень. Першим рейсом було доставлено до Нью Йорка 125 тис. одиниць поштових відправлень українського малого та середнього бізнесу (140 млн грн у грошовому еквіваленті) літаком Ан-124 «Руслан».  Для реалізації цього проекту  та  забезпечення  більш оптимальних термінів доставки флот Windrose Airlines поповнився модифікованим під вантажні перевезення бортом Airbus A330-200 P2F.

У новорічний період – час пікового зростання обсягів відправлень Укрпошта та Windrose Airlines планують здійснювати чартерні перевезення до США  двічі на тиждень. США – одна з ключових країн для українських експортерів. Чартерна програма доповнить можливості з транспортування на пасажирських рейсах Укрпошта  МАУ, Turkish Airlines, Silk Way West Airlines, LOT, KLM, Lufthansa.

«Тепер українські підприємці зможуть швидко надсилати свої товари клієнтам у США. Адже завдяки новій чартерній програмі скоротяться терміни доставки. Посилки будуть надходити одразу до кінцевого пункту призначення, а не перевантажуватимуться у транзитних країнах. І левова частка відправлень надходитиме до США чартерами. Таким чином ми поступово зменшуватимемо навантаження на пасажирські рейси, кількість яких скоротилася через пандемію. Укрпошта робить все можливе для забезпечення надійної доставки, особливо у новорічний період, та знаходить нові рішення, аби виконувати строки і підтримувати український малий та середній бізнес, що орієнтований на американський ринок збуту», - відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Укрпошта обрала пропозицію про співпрацю Windrose Airlines щодо авіадоставки у США серед багатьох інших внутрішніх та міжнародних авіакомпаній за кращі запропоновані умови.

Авіакомпанія Windrose Airlines на початку листопада отримала дозвіл державної авіаційної служби України на виконання постійних чартерних маршрутів до США. Основні рейси будуть виконуватися літаком Airbus A330-200  P2F, який модифіковано під вантажні перевезення.

«Даний борт — широкофюзеляжний пасажирський літак компанії Airbus, призначений для польотів на середні та дальні дистанції, оснащений двома турбовентиляторними двигунами, має довжину борту 58,82 м.  В рамках пасажирських перевезень борт  розрахований до 295 місць економ та бізнес класу.  Переобладнаний  борт  passenger-to-freighter з корисною об’ємною  вагою в 240 м2 може без проблем транспортувати більше 20 тон поштових відправлень за раз», - зазначив генеральний директор Windrose Airlines Володимир Каменчук.

Нагадаємо, Укрпошта на початку листопада запустила програму чартерних рейсів до США для швидкої та безперебійної доставки відправлень.

Початок пандемії та введення обмежень проти поширення вірусу вплинули на роботу всіх компаній, у тому числі і пошти. Основною проблемою доставки стали розповсюджені зриви в міжнародних ланцюгах поставок, зокрема авіа. За даними Міжнародної організації цивільної авіації (ICAO) у березні глобальні повітряно-пасажирські перевезення різко скоротились на 54%. Через кризу COVID-19 зараз експортним відправленням на 71% складніше дістатися кінцевої країни. Укрпошта розширює кількість партнерів, щоб зробити вплив пандемії на відправлення українців менш помітними та підготуватись до активного сезону відправок.