Укрпошта доставила понад 100 тис. посилок із ліками

18.09.2020

Із квітня по вересень 2020 року Укрпошта доставила 115 тисяч посилок із ліками по всій Україні. Щодня в середньому національний поштовий оператор здійснює доставку 1000 замовлень медикаментів. За інформацією партнерських мереж аптек, у рамках доставки ліків Укрпоштою найбільше замовляли медикаменти для лікування та профілактики серцево-судинних захворювань, заспокійливі, а також парацетамол. У липні-вересні до цього переліку додалися гормональні медикаменти, препарати для лікування шлунково-кишкового тракту та противірусні у зв’язку з початком осіннього сезону.

«За неповні 6 місяців маємо 115 тис. посилок із ліками, доставлених Укрпоштою. Щоденна кількість замовлень за цей період зросла більше ніж удвічі. Загалом 34% посилок із ліками ми доставили у міста, а 66% – в села та райцентри. Для більшості із віддалених населених пунктів Укрпошта – єдина можливість отримати ліки та ще й за вигідними цінами, які пропонують наші партнерські аптечні мережі. Національний поштовий оператор має майже 11 тис. відділень, які покривають усю території країни, а отже, із запуском послуги – 100% населення отримали можливість придбати ліки за вигідними цінами із доставкою додому. У квітні ми запустили послугу з одним партнером – онлайн-сервісом, а зараз Укрпошта вже співпрацює з 50 аптечними мережами та сервісами, зокрема із найбільшими – Liki24.com, «Аптека 911», ТОВ «Фармастор», ТОВ «Фарма Хауз», ТОВ «АПТЕКА24», ТОВ «Аптека низьких цін» та інші. Тому кожен користувач послуги має доступ до широкого асортименту ліків, вигідних цін, і звичайно може отримати доставку замовлень безпосередньо додому», –  відзначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Найбільшу кількість ліків українці замовили у липні – майже 30 тис. посилок. А лідерами доставки є Хмельницька, Одеська, Харківська, Дніпропетровська, Рівненська та Львівська області. Посилки із ліками клієнти Укрпошти можуть отримати або у відділеннях, або адресно до дверей. Терміни доставки відповідають умовам експрес-відправлень.

Замовити ліки можна на сайтах партнерів: Liki24.com, apteka911.com.ua, apteka24.ua, e-apteka.com.ua, wellnessmedical.com.ua, add.ua, smuzhka.com.ua, zt-zelena-apteka.com.ua, sanitas.ua. Детальніше про умови доставки на офіційному сайті Укрпошти.

Як повідомлялося раніше, 23 березня Кабінет Міністрів ухвалив постанову №220 та вніс зміни до ліцензійних умов провадження господарської діяльності з виробництва лікарських засобів, оптової та роздрібної торгівлі лікарськими засобами, імпорту лікарських засобів (крім активних фармацевтичних інгредієнтів). Згідно з постановою Укрпошта на рівні з іншими операторами поштового зв’язку зможе доставляти споживачам лікарські засоби та супутні товари. Виключення складають ліки, що потребують особливих умов зберігання, або є в переліку наркотичних засобів, психотропних речовин і прекурсорів, а також є сильнодіючими та отруйними лікарськими засобами.

17 вересня Верховна Рада України прийняла в цілому законопроєкт №3615-1 «Про внесення змін до статті 19 Закону України «Про лікарські засоби» щодо здійснення електронної роздрібної торгівлі лікарськими засобами».