Укрпошта за 4 місяці карантину доставила 1 млн кг міжнародних відправлень

07.08.2020

Укрпошта протягом останніх 4 місяців карантину обробила 1 млн кг імпортних та експортних відправлень.

Національний поштовий оператор, незважаючи на карантинні обмеження та відміну пасажирського авіасполучення, якими надходили міжнародні відправлення, доставляв експортні та імпортні відправлення клієнтів по всьому світу.

Укрпошта із введенням заборони на авіаперельоти під час пандемії оперативно перебудувала логістику та інвестувала за час карантину майже 100 млн грн для пошуку альтернативних шляхів доставки, аби клієнти змогли як і раніше відправити посилки до 192 країн світу. При цьому тарифи національного поштового оператора залишилися на рівні докарантинних.

Оскільки  авіасполучення на далекомагістральних маршрутах до США, Канади, Австралії та держав, що знаходяться на значній відстані від України, ще повністю не відновлено, спостерігається великий дефіцит на авіадоставку в цих напрямах.

Великою перевагою відправлень експорту з Укрпоштою завжди була відсутність "об’ємної ваги" і попри всі складнощі з авіадоставкою Укрпошта залишає всі тарифи без змін та не запроваджує цей формат.

Аби забезпечити безперебійне відправлення габаритних посилок, запроваджується сезонна надбавка для трьох країн на відправлення вагою понад 10 кг та доплату за «габаритність». Якщо більша сторона посилки розміром від 70 см, то:

  • сезонна надбавка для пересилання відправлення вагою понад 10 кг до Канади та США (з Аляскою та Гавайями) становитиме 0,53 дол. США (без ПДВ) та Австралії – 1,02 дол. США (без ПДВ) за кожний кілограм і діятиме із 20 серпня по 31 грудня 2020 року.
  • доплата за «габаритність» застосовується тільки для відправлень вагою від 10 кг із більшою стороною від 70 см. Якщо одна із сторін чи габаритів (довжина/ширина/висота) її перевищує, застосовується  коефіцієнт 1,25 на компонент тарифу за вагу.

Всі інші тарифи залишаються без змін.

Детальніше про тарифи та знижки на міжнародну доставку за посиланням  https://www.ukrposhta.ua/ua/taryfy