Укрпошта першою серед компаній приєдналась до онлайн-платформи «Факторинг Хаб»

30.07.2020

АТ «Укрпошта» першою серед компаній приєдналась до онлайн-платформи «Факторинг Хаб».

Для всіх учасників, які беруть участь у закупівлях національного поштового оператора на Prozorro, з’явилася додаткова можливість через онлайн-платформу розширити стандартні способи фінансування із використанням факторингу.

«Ми в тестовому режимі почали співпрацювати з платформою «Факторинг Хаб». Для Укрпошти участь у цьому проекті – це можливість ще більше розширити коло постачальників та отримувати найкращі умови і найвигідніші ціни. Сподіваюся, що у наших тендерах тепер візьмуть участь компанії, які до цього не розглядали їх через довгі терміни розрахунків – як правило, не менше 30 днів. Або не мали оборотних коштів для забезпечення замовлення. Тепер за умовами факторингу постачальник отримує оплату за товар протягом кількох днів, оформивши онлайн за спрощеною процедурою факторинг-послугу без вимоги забезпечення. Сподіваюся, що цією новою можливістю скористається широке коло підприємців», - відзначив заступник гендиректора із закупівель Олександр Наход.

Доступ до платформи є безкоштовним і для учасників, і для замовників. На онлайн-платформі «Факторинг Хаб» учасник торгів зазначає номер процедури в системі Прозорро, подає заявку та отримує пропозиції від банків щодо факторингу. Він завжди залишає за собою право прийняти чи відхилити запропоновані банком умови факторингу.

Старт онлайн-платформи «Факторинг Хаб» https://ufactoring.com/ відбувся у липні 2020 року.

З боку фінансових установ першим до неї приєднався ПУМБ (банк-партнер, фактор).

Укрпошта ще з квітня почала оголошувати тендери, де в умовах оплати була передбачена можливість використання факторингу як способу фінансування для учасників. Тепер у тестовому режимі почала співпрацювати зі спеціалізованою платформою «Факторинг Хаб».

Онлайн-платформу «Факторинг Хаб» створено за ініціативи Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, ДП «Prozorro» та спільними зусиллями Команди підтримки реформ (Reform Support Team, RST), Офісу розвитку МСП (фінансуються за підтримки ЄС), а також – команди волонтерів-розробників.

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ), через грантоотримувача – громадську організацію «Редька», підтримує подальшу розробку та просування онлайн-платформи, і тим самим сприяє розвитку та покращенню бізнес-середовища для малих та середніх підприємств (МСП) України.