Укрпошта розширює автопарк: компанія закупила 154 автомобілів для кур’єрської та міської доставки

22.07.2020

Особливо в період короновірусу збільшився попит на кур'єрську доставку товарів додому. Тому, розуміючи вимогу наших клієнтів, Укрпошта підписала угоду фінансового лізингу із ОТП Лізинг на придбання 154 автомобілів вартістю 93,7 млн грн. В рамках договору буде профінансовано 71 авто Fiat Doblo Maxi та 83 автомобілі Citroen Jumper, що будуть використовуватися для кур’єрської доставки та внутрішньоміських маршрутів.

«Незважаючи на кризу, ми продовжуємо виконання інвестпрограми 2020 року, зокрема, оновлення автопарку компанії. Вже закуплено 500 машин для пересувних відділень, а зараз через лізинг купили, а у вересні отримаємо ще 154 автомобілів, які будуть використовуватися для кур’єрської доставки та внутрішньоміських маршрутів. Це дозволить розширити географію адресної доставки, а на внутрішніх маршрутах прискорити надходження відправлень на сортування. Сподіваюся, клієнти якнайшвидше відчують ефект інвестицій в покращенні якості послуг, а ми в бізнесі», - сказав генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Найближчим часом Укрпошта планує відкрити нові дільниці кур’єрської доставки у Бердянську, Павлограді та Білій Церкві, а в Києві, через подвоєння обсягів замовлень, з’явиться ще одна нова локація базування кур’єрських авто. Загалом, крім обласних центрів та столиці, дільниці кур’єрської доставки Укрпошти працюють ще у Кривому Розі, Нікополі, Кременчуці, Мелітополі, Кам’янському. Частина із закуплених машин, що буде використовуватися на внутрішньоміських маршрутах, також доставлятиме експрес-відправлення та міжнародні EMS-відправлення із відділень до сортувальних центрів. За умовами договору Укрпошта уклала договір з ОТП Лізинг терміном на 3 роки для розподілу фінансового навантаження при сплаті вартості автомобілів.

«Ми працюємо з Укрпоштою з 2017 року і дуже пишаємося цим співробітництвом. Нам імпонують ті реформи, які команда Ігоря Смілянського провела в цій відомій державній компанії, з ними зараз дуже цікаво працювати, більше не відчувається, що контактуємо з державним забюрократизованим монстром. Впевнений, що цей тендер, який ми виграли разом з нашими партнерами з Fiat та Citroen, буде тільки проміжним етапом нашої багаторічної роботи», - генеральний директор ОТП Лізинг Андрій Павлушин.

Закупка із вибору моделі авто та постачальника проведена через систему електронних торгів Prozorro, аби отримати найкращу на ринку цінову пропозицію. Так, вартість придбаних авто на 20% нижча від середньої роздрібної ціни.

Транспорт національному поштовому оператору поставлять одні із найбільших авторитейлерів України - група компаній VIDI та ТОВ «ТД «УкрЛада».

«Наш досвід і багаторічне партнерство з лідером ринку лізингу в Україні – компанією ОТП Лізинг, дозволили нам знайти найефективніше рішення для автопарку найпотужнішого національного оператора поштового зв’язку. Адже, ефективна логістика є складовою успішного бізнесу. Сьогодні, з передачею автомобілів Citroen Jumper наше співробітництво тільки починається: ми усвідомлюємо потреби свого партнера й ставимо собі за мету надати якісний сервіс, який дозволить Укрпошті максимально оптимізувати свої витрати на автопарк», – зазначає Голова Наглядової ради VIDI Віталій Джуринський.

«Коли ми говоримо про автомобіль кур'єрської доставки, то розуміємо, що він повинен поєднувати в собі надійність, економічність та великий вантажний відсік. Fiat Doblo Cargo Maxi відповідає всім трьом умовам.  ТОВ "ТД "УкраЛада" включила у вартість авто необхідне технічне обслуговування, брендування згідно макету замовника. Кожен авто буде обладнано GPS-трекером», - сказала директор ТОВ "ТД "УкраЛада" Ганна Бєлозьорова.

Укрпошта запустила оновлену кур'єрську доставку у березні 2018 року. Протягом останніх років компанія придбала 547 автомобілів різної вантажопідйомності для магістральних та міських маршрутів, і, зокрема, кур’єрської доставки.

Довідково.

ТОВ «ОТП Лізинг» - універсальна лізингова компанія, входить до складу європейської фінансової групи OTP Group, яка протягом десятиліть має надійну репутацію в усій Європі.

Компанія «ОТП Лізинг» була заснована в червні 2008 року як дочірнє підприємство АТ «ОТП Банк». «ОТП Лізинг» працює у всіх сегментах ринку з провідними виробниками техніки, спецтехніки та автотранспорту, надаючи послуги лізингу. Портфель компанії складає 10,5 млрд грн. У парку ОТП Лізинг більше 20 000 активів, з яких 8 000 – автомобілі.