Укрпошта оголосила тендер на закупівлю ERP-системи вартістю майже 197 млн грн

22.05.2020

21 травня Укрпошта опублікувала в системі Прозорро тендер на закупівлю системи керування інформаційними потоками, бізнес-процесами та ресурсами з очікуваною вартістю майже 197 млн грн.

Укрпошта планує протягом 2020-2021 року провести повну автоматизацію компанії і тендер на ERP-систему - це перший етап виконання цього плану, який має на меті підвищення ефективності діяльності компанії за рахунок створення єдиної інформаційної системи, що забезпечує оперативну і достовірну інформацію для прийняття управлінських рішень та оптимізації трудових процесів, які на даний час виконуються у ручному режимі. Другим кроком компанія планує запустити тендер на закупівлю нової фронт-системи для автоматизації всіх процесів у відділеннях та роботи операторів, щоб підвищити якість послуг, що надаються клієнтам, та скоротити час операцій. На третьому етапі - впровадження CRM-системи.

«Зараз в Укрпошті існує кілька систем обліку ресурсів компанії: фінансових, людських, матеріальних тощо. Попередні системи діють ще з 2000-х років і багато з них за регіональним принципом. Все це призводить до неефективних витрат часу та ресурсів на введення і обробку інформації, синхронизацію даних та, найголовніше, ускладнює необхідні зміни процесів. Нова система має об`єднати у собі всі функції наявних програм, щоб ми побудували швидку та прозору систему планування та управління ресурсами у всіх відділеннях усіх регіонів. Впровадити нову ERP-систему ми плануємо вже з початку наступного року. Це досить амбітна ціль, тому за результатами тендеру ми повинні обрати партнера, який має відповідний успішний досвід та надсучасне програмне забезпечення яке максимально відповідає нашим потребам, тож не сумніваємось в успіху», - зазначив Юрій Міняйло, Директор з впровадження систем управління бізнес-процесами Укрпошти.

Основними критеріями вибору переможця тендеру стане ціна, попередній успішний досвід впровадження ERP-систем у великих компаніях, наявність необхідного функціоналу, висока безпека технології та максимальна відповідність функцій системи до наших потреб. Кінцевий строк подання тендерних пропозицій 22 червня. Укрпошта планує підписати договір на постачанні у липні-серпні цього року. Далі буде активна підготовча робота, щоб з 1 січня 2021 року перші модулі нової системи запрацювали у компанії у режимі дослідно-промислової експлуатації.

Із умовами тендеру можна ознайомитися за посиланням.

Автоматизація Укрпошти стала можливою завдяки зростаючим бізнес-показникам та інвестиційній програмі 2020 року, яка майже у 19 разів більша ніж 2019 року та становить 1,6 млрд грн.

Нагадаємо, що у першому кварталі 2020 року Укрпошта отримала 2,1 млрд грн чистого доходу, що на 12,3% більше, ніж за аналогічний період 2019 року. Загальні доходи компанії склали майже 2,25 млрд грн. При цьому національний поштовий оператор отримав 89,5 млн грн чистого прибутку. Укрпошта отримала за 2019 рік 607 млн грн чистого прибутку до оподаткування.