В Укрпошті можна розраховуватися платіжними картками Простір

14.04.2020

Укрпошта почала обслуговувати держателів платіжних карток національної платіжної системи “Простір”.

Операції із отримання готівки та розрахунки за товари чи послуги можна здійснити у відділеннях, що обладнані POS-терміналами Укрпошти.

Тепер в Укрпошті через POS-термінали можна здійснити операції за допомогою платіжних карток трьох платіжних систем - VISA, Mastercard та Простір, які діють в Україні.

Укрпошта як перша небанківська установа України стала еквайром НПС “Простір” у червні 2018 р. після укладання договору з НБУ.

Після укладання в липні 2019 року тристороннього договору між Укрпоштою, НБУ (розрахунковий банк НПС “Простір”) та банком ПУМБ національний поштовий оператор отримав можливість проведення розрахунків в Простір. Оскільки розрахунки між учасниками НПС “Простір” здійснюються з використанням кореспондентських рахунків, то Укрпошта, що не є банком, залучила до співпраці банківську установу.

Національний поштовий оператор має 5000 власних POS-терміналів для прийому до оплати платіжних карток (VISA, Mastercard, Простір) в найбільш завантажених поштових відділеннях у обласних центрах та населених пунктах, де мешкає понад 2000 жителів.

Укрпошта входить до 5 найбільших учасників платіжних систем за кількістю торговельних терміналів.

Національна платіжна система “Простір” налічує 53 учасника (52 банків та Укрпошта), з яких 33 – здійснюють емісію та/або еквайринг.