Всеукраїнський марафон від E-Export School від Укрпошти

25.02.2020

З березня по жовтень 2020 року Укрпошта у партнерстві з Офісом з просування експорту (EPO) та Програмою USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) проведе 24 безкоштовні сесії-інтенсиви у рамках всеукраїнського марафону експортної школи «E-Export School від Укрпошти».

За оцінкою експертів з логістики та фінансових сервісів, вартість товарів проданих кінцевим споживачам за кордон через інструменти інтернет-торгівлі у 2019 році склала більше $350 млн (без урахування вартості доставки). Сьогодні тільки на ETSY понад 6,000 українських онлайн-продавців представляють майже 1 млн товарів. Іноземні покупці можуть придбати український одяг та текстиль, предмети декору, ювелірні вироби, дерев’яні іграшки, вироби зі скла, товари для тварин, дитячі речі, спортивні аксесуари та багато іншого.

Безкоштовні навчальні сесії E-Export School від Укрпошти допоможуть українським підприємцям та хендмейд виробникам розпочати продаж своїх товарів за кордон з будь-якого населеного пункту України. Спікери E-Export school від Укрпошти – це успішні продавці, коучі, тренери у сфері інтернет-торгівлі, більшість з яких уже давно відомі експерти ринку.

З 13 березня у 24 містах пройдуть 8-ми годинні сесії, де експерти розповідатимуть про:

  • робочі інструменти для запуску продажів за кордон у форматі інтернет-торгівлі на таких глобальних платформах як Amazon, Etsy, eBay, Shopify, Joom та ін.,
  • найважливіші юридичні, фінансові, логістичні та маркетингові аспекти для запуску бізнесу,
  • налаштування процесів доставки й оплати,
  • особливості обслуговування клієнтів,
  • топ-сервіси з оптимізації роботи з клієнтами.

Учасники сесій також зможуть отримати індивідуальні консультації спікерів щодо власної справи. Участь для підприємців безкоштовна за умови попередньої реєстрації. 

Перший семінар відбудеться 13 березня у м. Дніпрі. Повний перелік міст та програму заходів можна знайти на порталі E-Export School від Укрпошти, а також подивитись відеозаписи після події на офіційному YouTube-каналі Укрпошти.

Проект реалізується за активної підтримки ключових сервісних провайдерів DHL Україна, Payoneer, Seller Online, WesternBid.

Довідка

E-Export School від Укрпошта — це відкрита інформаційна платформа для українських виробників, започаткована Укрпоштою наприкінці 2016 року. Мета проекту: через серію інтенсивів-семінарів та індивідуальні консультації  допомогти представникам малого і середнього бізнесу вийти на зовнішні ринки шляхом продажу товарів кінцевим споживачам за допомогою інтернет-інструментів з України за кордон. За 3,5 роки Укрпошта провела більше 30 безкоштовних семінарів по Україні та долучилася до 40 заходів українського та закордонних урядів у якості партнера.

Проєкт став частиною комплексної програми з підтримки експорту малого та середнього бізнесу «E-Export programme». У 2019 році E-Export school отримала 2 найпрестижніші нагороди у сфері поштової та експрес-доставки The World Post & Parcel Awards у категоріях «Поштові технології для e-commerce» та «Соціально відповідальні програми».

Програма USAID «Конкурентоспроможна економіка України» (КЕУ) сприяє розвитку сильної, диверсифікованої та відкритої економіки України шляхом покращення бізнес-середовища для малих та середніх підприємств (МСП), підвищення конкуретності ключових галузей економіки й забезпечення України можливостями скористатись перевагами від угод про вільну торгівлю.

«Офіс з просування експорту» - це державна інституція з підтримки українських виробників товарів та послуг на міжнародних ринках, яка допомагає компаніям перейти від разових експортних контрактів до системних довгострокових продажів шляхом розвитку експортних компетенцій українського бізнесу, промоції українських товарів та послуг за кордоном, налагодженні співробітництва та партнерства між українським та закордонним бізнесом».