Укрпошта першою серед держкомпаній розпочала процедуру закупівлі електроенергії за рамковою угодою

13.11.2019

Укрпошта розпочала прийом заявок на участь у рамковій угоді на постачання електроенергії. Компанія першою серед держпідприємств проводить подібну процедуру.
Приймання заявок на участь у рамковій угоді на закупівлю електроенергії стартувало 7 листопада і триватиме до 9 грудня.
«Укладання рамкових угод та перші закупівлі за ними пального і газу показали свою високу ефективність. Тільки на закупівлі газу в вересні-жовтні за рамковою угодою ми вже зекономили більше 5 млн грн порівняно з цінами поставки газу в листопаді. Тепер ми розпочинаємо приймати заявки на участь у рамковій угоді на постачання електроенергії. Укрпошта щомісяця споживає від 3 до 5 млн КВт * годин електроенергії залежно від сезону, і наша рамкова угода розрахована на 12 місяців – до початку 2021 року. Цінові коливання на цьому ринку (як в бік здорожчання, так і здешевлення) вимагають короткого періоду відбору постачальника та узгодження кращої ціни. І саме рамкова угода відповідає таким вимогам для державних замовників якнайкраще. З її допомогою ми зможемо закупити електроенергію за кращою на момент відбору ринковою ціною. Плануємо підписати угоду в середині січня, а перший відбір провести на початку лютого на поставку в березні. Далі плануємо проводити відбори кожні 2-3 місяці залежно від стабільності ринку. Що важливо – подавати документи і оплачувати участь потрібно тільки один раз, під час заходу в рамку. Для наступних відборів не потрібно додаткових документів та сплати коштів за участь у процедурі», – відзначив заступник генерального директора із закупівель Укрпошти Олександр Наход.
Учасники, які відповідатимуть оголошеним вимогам, зможуть стати учасниками угоди, а потім брати участь у відборах на поставку окремих обсягів електроенергії.
Укрпошта планує закупити за рамковою угодою 50 млн. КВт * годин для потреб усіх своїх об'єктів у всіх областях країни. Послуги розподілу всередині областей всім операторам оплачуються за окремими договорами.
Загальна вартість рамкової угоди на момент оголошення становить 120 млн грн з ПДВ. Конкретні ціни закупівлі будуть визначатися на відповідних аукціонах при відборі постачальника серед учасників рамкової угоди.
Перший аукціон на закупівлю електроенергії заплановано провести на початку лютого 2020 року.
Оголошення закупівлі за рамковою угодою в системі ProZorro тут.
Особливості процедури закупівель електроенергії за посиланням.
Як повідомлялося, Укрпошта першою серед держпідприємств уклала рамкові угоди на постачання пального та газу й провела заплановані відбори, за результатами яких своєчасно отримала замовлені обсяги дизпалива та газу за одними з найнижчих цін на ринку.