Виплати редакціям та видавництвам коштів за передплату тривають

31.01.2019

АТ «Укрпошта» підбила підсумки передплати на І півріччя 2019 року. Фактично отримані передплатні тиражі на 2019 рік становлять 90%  порівняно з показниками аналогічного періоду минулого року. Враховуючи демографічні (скорочення кількості сільського населення) та технологічні (перехід на цифрові медіа) тенденції, цей показник знаходиться в рамках або краще загальноєвропейських тенденцій.

Відповідно до взятих на себе зобов’язань, компанія продовжує здійснювати виплату коштів за оформлену передплату редакціям та видавництвам. Протягом грудня 2018 р. та січня 2019 р. вже виплачено понад 42% від загальної суми виплат.

На виконання доручення Президента України та врахувавши позицію Пенсійного фонду і видавців преси, АТ “Укрпошта” відмовилась від планів закриття 5-7 тисяч сільських поштових відділень та скорочення відповідної кількості персоналу, реалізація яких дала б можливість  забезпечити  компанії беззбитковий рівень діяльності вже в короткостроковій перспективі. Враховуючи, що лише на підвищення мінімальної заробітної плати компанія у поточному році  спрямує більш ніж 600 млн грн. та незважаючи на відсутність бюджетного фінансування, Укрпошта, за рахунок власних і залучених коштів,  протягом 2018 та початку 2019 рр. зберегла мережу відділень і забезпечила доставку періодики у всі населені пункти країни. Більше того,  відбувається відкриття раніше закритих відділень.

З метою утримання мережі та збереження робочих місць, насамперед у сільській місцевості, у Державному бюджеті було передбачено компенсацію у розмірі 500 млн грн. Проте на сьогодні Укрпошта ще очікує ці кошти з Державного бюджету.

Але навіть в таких умовах Укрпошта  робить все можливе для максимально швидкого розрахунку за оформлену передплату з редакціями та видавництвами.

При цьому компанія продовжує у повному обсязі забезпечувати операційну діяльність, виконувати усі функції з доставки поштових відправлень, преси, виплати пенсій та збільшує кількість доставлених посилок клієнтам в Україні та за кордоном.