Укрпошта провела перший відбір на постачання газу за рамковою угодою

21.08.2019

Укрпошта провела перший відбір учасників на закупівлю газу через рамкову угоду. Аукціон на закупівлю 1 млн м3 газу відбувся у середу, 21 серпня. У ньому взяли участь 8 із 10 компаній-учасників рамкової угоди. За його результатами Укрпошта отримає в газосховище перший мільйон кубометрів газу за ціною 5 285 грн. з ПДВ за тис. м3.
«Ми розраховуємо, що незалежно від того, якою буде ситуація на ринку газу, завдяки укладанню рамкової угоди ми завжди зможемо закупити газ за кращою на момент закупівлі ринковою ціною. Так як вся процедура від проведення аукціону до підписання угоди поставки газу є швидкою – всього 2-3 дні, сподіваюся, що до кінця серпня Укрпошта закачає перший обсяг газу у сховища Укртрансгазу. Далі будемо дивитися за станом ринку, аби продовжити закупівлю. Попередньо плануємо провести ще один-два відбори восени та останній – в січні-лютому, аби докупити весь необхідний на сезон обсяг. Таким чином, закупівля буде максимально ефективною – Укрпошта матиме кращу ціну за будь-яких ринкових коливань, не залежатиме від можливих несумлінних постачальників і не матиме дефіциту чи надлишку газу», – відзначив заступник генерального директора із закупівель Укрпошти Олександр Наход.
Початок прийому заявок на участь у рамковій угоді на закупівлю газу для опалення Укрпошта оголосила 3 червня, а 13 серпня вже завершила процедуру укладання угоди із 10 компаніями-постачальниками газу.
Як повідомлялося, Укрпошта першою серед держкомпаній закуповуватиме газ за рамковою угодою.
Угода діятиме до кінця опалювального сезону. Загалом Укрпошта планує закупити в рамках цієї угоди 4 млн м3 газу.
Загальна вартість рамкової угоди на момент оголошення становила 40 млн грн з ПДВ.
Конкретні ціни закупівлі будуть визначатися на відповідних аукціонах при відборі постачальника серед учасників рамкової угоди.
Посилання на оголошення закупівлі за рамковою угодою в системі ProZorro тут.
Посилання на перший проведений відбір тут.
Раніше Укрпошта уклала першу рамкову угоду на постачання пального та провела вже десять успішних відборів, за результатами яких своєчасно отримала замовлені обсяги дизпалива за одними з найнижчих цін на ринку.