Зарплата листонош упродовж 2016-2018 рр. зросла удвічі

27.03.2019

Середня зарплата працівників Укрпошти, зокрема і листонош, за період із середини 2016 року і до кінця 2018 року збільшилася в 2,1 рази, що швидше, ніж в середньому по країні. Нині середньомісячна заробітна плата співробітників національного поштового оператора із розрахунку на повну зайнятість становить становить 6 730 грн.

«На час мого приходу в компанію, липень 2016 року, зарплата в Укрпошті була найнижчою в країні. За два роки нам вдалося покращити ситуацію – зараз і середня зарплата у компанії, і середня зарплата листонош збільшилася більше як удвічі. Цього вдалося досягти завдяки підвищенню ефективності логістичної мережі, прозорим закупівлям та приведенню фіксованих тарифів до рівня собівартості. Укрпошта зацікавлена у подальшому зростанні ефективності роботи підприємства і підвищенні заробітних плат працівників. Для цього нам потрібно ще вирішити питання щодо тарифу на доставку пенсій, який зараз покриває лише 60% собівартості послуги. Робота листонош важка і має достойно оплачуватися. Ми докладаємо максимум зусиль для підвищення добробуту наших співробітників», – зазначив генеральний директор Укрпошти Ігор Смілянський.

Як раніше повідомлялося, АТ «Укрпошта» у два етапи з 1 квітня та з 1 липня підвищить посадові оклади для приблизно 29 тис. листонош і майже 8,5 тис. начальників сільських поштових відділень.
Крім того, з 1 січня 2019 року Укрпошта підвищила посадові оклади операторам та начальникам міських відділень із найбільшими обсягами відправлень і платежів.

Фонд оплати праці у підприємстві на початок 2016 року становив 2,4 млрд грн, а в 2018 році зріс до 4,1 млрд грн, при цьому – 82% від цієї суми складають витрати на виробничий персонал.
В Укрпошті працює понад 70 тис. працівників, з яких понад 53 тис. – листоноші, оператори, водії та сортувальники.