Укрпошта презентувала серію марок «Збройні формації Української революції 1917-1921 рр.»

09.06.2019

9 червня Укрпошта ввела в обіг поштові марки серії «Збройні формації Української революції 1917-1921 рр.»

Це спільний проект Укрпошти і Українського інституту національної пам’яті на вшанування 100-річчя подій Української революції.
Серію, яка побачить продовження і наступного року, розпочинають дві поштові марки «Стрілець Української Галицької Армії» і «Козак кінного полку Чорних запорожців».

Автор поштових марок, конвертів «Перший день» – Валерій Руденко, український художник, відомий філателістам за серіями поштових марок «Локомотивобудування в Україні», «Вагонобудування в Україні», «Історія пожежного транспорту».

Церемонія спецпогашення відбулася у Національному військово-історичному музеї за участю Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, генерального директора Укрпошти Ігоря Смілянського, заступника директора Інституту національної пам’яті Володимира Тилищака та заступника директора музею Ярослава Тинченка.

«Виготовленням цих марок Укрпошта не тільки долучається до вшанування подій Української революції, а й «унаочнює» й популяризую історію, робить її ближчою та зрозумілішою для багатьох», – зауважив генеральний директора Укрпошти Ігор Смілянський.

«Я б дуже хотів подякувати всім авторам, які долучилися до створення цієї марки. Інституту національної пам’яті, який всіляко плекає наші потуги і нагадуємо, що немає нового, немає чогось надзвичайного, немає магії – історія розвивається по спіралі. І сьогодні, в ХХІ столітті, ми знову, в першу чергу, відстоюємо свою державу, силу і зброю. Тому так само, як ці воїни стояли 100 років тому за Україну, українці знову стоять на східних теренах нашої держави», − заявив Володимир Омелян.

Номінал марок – 8,00 грн.
Тираж кожної марки – 130 000 примірників.

Наступного року серію продовжать поштові марки:
«Стрілець окремого Загону Січових Стрільців»
«Вояк Першої Української дивізії Синьожупанників»
«Козак українського полку ім. Б. Хмельницького»