Укрпошта розширює співпрацю з місцевою владою: в Харкові з’являться інклюзивні відділення

12.06.2019

Укрпошта, в рамках пілотного проекту, приступила до ремонту чотирьох поштових відділень у Харкові. Це будуть перші інклюзивні об’єкти зв’язку, облаштовані пандусами, тактильними стоперами, інформаційними табличками шрифтом Брайля.

Реалізація проекту стала можливою завдяки домовленостям про співпрацю з місцевою владою. Про це йдеться у підписаному сьогодні тристоронньому Меморандумі між Харківською дирекцією АТ «Укрпошта», мерією Харкова та благодійним Фондом народного депутата Олександра Грановського.
Меморандум передбачає надання Укрпошті місцевою владою пільгової ціни на оренду приміщень, у яких розташовані відділення зв’язку (наразі їх чотири). Укрпошта, у свою чергу, зобов’язується здійснити ремонти та переобладнання приміщень відділень зв’язку (далі – ВПЗ). Оновлені поштові відділення Харкова 23, 24, 107, 108, які беруть участь у проекті, Укрпошта планує відкрити до середини липня.

«Така співпраця на місцях є прикладом плідної взаємодії територіальної громади з національним поштовим оператором, особливо в умовах децентралізації. Коли місцева влада не просто вимагає, а готова спільно з Укрпоштою досягати поставлених цілей – є результат. У даному випадку, Укрпошта, на заощаджені на оренді кошти, здійснить ремонти й переобладнання ВПЗ, що дасть можливість харків’янам обслуговуватися у кращих умовах. Сподіваюся, що цей приклад буде поширений не тільки в Харкові, який дав старт проекту, але й в інших містах та селах країни», – зауважив генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

Приклад ефективної взаємодії з місцевими громадами не поодинокий. Територіальні громади, зацікавлені у збереженні мережі поштових відділень (часто – збиткових) надають приміщення для ВПЗ (у разі потреби), забезпечують пільгову оренду, допомагають із ремонтом та переобладнанням приміщень.