Укрпошта доставлятиме товари замовників торгів Prozorro

13.06.2019

Із 13 червня в системі електронних закупівель Prozorro в тестовому режимі з’явилася можливість оформити доставку товарів. Учасники торгів обиратимуть доставку товарів через Укрпошту чи інші поштово-логістичні компанії.

Спочатку обрати доставку можна на zakupki.prom.ua, izi.trade, e-tender.ua, а пізніше й на інших платформах системи електронних закупівель Prozorro.
Для оформлення доставки замовник торгів надсилає та отримує протягом доби від чотирьох логістичних компаній інформацію про ціну і обирає найвигіднішу для себе.
«Укрпошта однією з перших почала працювати з Prozorro в якості замовника. Ми не мали проблем з відправкою, бо є логістичною компанією. А у інших замовників давно був запит на вибір способу доставки одразу в системі торгів. Зараз у них буде можливість одразу оцінити вартість у різних операторів та обрати найвигідніші умови доставки. Вважаю, що така опція спростить доставку товарів замовників на Prozorro і розширить можливості для розвитку бізнесу в найвіддаленіших куточках України, адже Укрпошта має найбільшу мережу – понад 11 тисяч відділень», – сказала директор департаменту розвитку бізнесу з корпоративними клієнтами Ганна Колесова.
Укрпошта надає не лише одні з нижчих тарифів на поштово-логістичному ринку, а й пропонує особливі умови при укладанні угоди про співробітництво, оформленні відправлень через API, «Особистий кабінет» на сайті Укрпошти чи мобільний застосунок.
В системі електронних закупівель Prozorro близько 175 тисячі підприємств та установ. Система Prozorro використовує 20 онлайн-майданчиків для реєстрації і підключення користувачів і організаторів тендерів.