Укрпошта відкрила перші 4 інклюзивні відділення у Харкові

12.07.2019

В рамках пілотного проекту Укрпошта відкрила після ремонту перші 4 інклюзивні поштові відділення у Харкові. Вони облаштовані пандусами, тактильними стоперами, усі написи дублюються табличками з шрифтом Брайля. В приміщеннях, де дозволяє площа, розмістилися дитячі куточки.

«Ми мріємо, аби кожне відділення Укрпошти було комфортним для усіх наших клієнтів без виключення. Безбар’єрний простір має стати звичним явищем для українців. Добре, що завдяки партнерству з місцевою владою нам вдається реалізовувати ці зміни в Укрпошті швидше. Пройшов лише місяць з дня підписання меморандуму про співпрацю, і вже сьогодні в Харкові з’явилися повністю інклюзивні відділення зв‘язку. Сподіваюся, вони будуть зручними як для мам і тат з візочками, так і для людей з інвалідністю і порушенням зору», – зауважив генеральний директор АТ «Укрпошта» Ігор Смілянський.

Реалізація проекту стала можливою завдяки успішній співпраці Укрпошти з місцевою владою Харкова та Фондом Олександра Грановського. Раніше було підписано меморандум, що передбачав надання Укрпошті пільгової ціни на оренду приміщень, у яких розташовані ці 4 відділення зв’язку, а національний поштовий оператор за підтримки благодійного фонду мав виконати ремонти та переобладнання приміщень.

Крім Харкова, Укрпошта має й інші приклади ефективної взаємодії з територіальними громадами. Ті з них, що зацікавлені у збереженні мережі поштових відділень (часто – збиткових) також надають пільгову оренду та у разі потреби надають приміщення для відділень, допомагають із ремонтом та їх оснащенням.

Довідково.
Інклюзивні відділення Харкова № 23 (вул. Сумська, 126), № 24 (вул. Пушкінська, 96), № 108 (вул. Академічна, 1) працюють в понеділок-п’ятницю з 08:00 до 19:00, суботу з 08:00 до 16:00, вихідний неділя. А інклюзивне відділення № 107, вул. Челюскіна Семена, 1 працює в понеділок-п’ятницю з 08:00 до 17:00, суботу з 08:00 до 16:00, вихідний неділя.
Нагадаємо також, що з 1 квітня до 30 вересня 2019 року в автоматизованих поштових відділеннях Харкова діє акція «Щасливі години». При оплаті платежів до 16:00 ви отримуєте 20% знижки від чинного на момент надання послуги тарифу.